BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER

Her ligger lejlighederne i den dyre ende

Flag 20-08-15 ~2 minutters læsning · 241 ord

En ferielejlighed i Berlin ligger i den dyre ende, når det gælder prisen pr. kvadratmeter på en feriebolig i udlandet. Det fremgår af en undersøgelse fra Berlingske Research.

Dyreste berliner-bydel er Mitte, hvor kvadratmeterprisen kommer op på DKK 24.000. Den overgåes kun af Halland i Sverige og den græske ø Santorini. Samt naturligvis topscoreren Helsingør Kommune, hvor en kvadratmeter feriebolig koster DKK omkring 34.800. Til gengæld rækker et givet beløb til færre kvadratmeter feriebolig i Mitte end de øvrige andre danske sommerhuskommuner i sammenligningen. kan du få mere flere kvadratmeter feriebolig for det samme beløbsommerhus i mange an

Det er billigere - men stadig forholdsvist dyrt - at anskaffe sig en lejlighed i et af de andre, kendte berliner-kvarterer. I Kreutzberg løber kvadratmeterprisen op i godt DKK 20.000, mens prisen falder til ca. DKK 16.000 pr. kvm i Friedrichshain, Schöneberg og Prenzlauer Berg.

Billigst i Berlin er ifølge opgørelsen Wedding, hvor du kan blive ejer af en ferielejlighed for DKK 13.000 kvadratmeteren. Dermed rammer bydelen næsten præcist den kvadratmeterpris, som også gælder i Guldborgsund Kommune, som er den blligste danske kommune i undersøgelsen.

Det forholdsvist høje, aktuelle prisniveau på lejligheder i Berlin kan hænge sammen med, at lejlighederne i Tyskland generelt er steget langt mere i pris de senere år end ferieboliger i både Danmark og de fleste andre andre lande i undersøgelsen. En lejlighed i Tyskland koster i dag ca. 40 pct. mere end i 2010, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.business.dk/privatoekonomi/danske-ferieboliger-blandt-verdens-dyreste