BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGSALG, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER

Priserne på ejerlejligheder stiger

Flag 21-10-08 ~Et minuts læsning · 188 ord

Mens priserne på boliger falder i mange andre byer verden, stiger boligpriserne i Berlin. I hvert fald i visse områder.

Ifølge artiklen steg den gennemsnitlige kvadratmeterpris for ejerlejligheder i første halvdel af 2008 med knap en procent fra 1.360 til 1370 euro pr kvadratmeter i den tyske hovedstad som helhed.

Samme artikel nævner dog også en undersøgelse af det berlinske boligselskab GSW, som kommer frem til, at boligpriserne i byen er faldet med i gennemsnit 7,7 procent fra 1.300 til 1.200 euro per kvadratmeter i første halvdel af 2008. Denne undersøgelse er dog påvirket af mange tilbudsboliger, som bl.a. investorer har ønsket at sælge.

Kvarteret Friedrichshain-Kreuzberg har dog oplevet ikke blot stigende men kraftigt stigende boligpriser. Her steg den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter fra 800 til 1.000 euro i første halvår 2008. Det svarer til en stigning på 25 procent.

Den finansielle krise og de faldende ejendomspriser har dog også nået Berlin. Blot på en anden måde end mange andre steder. I den tyske hovedstad har krisen først og fremmest ramt kontor- og butiksejendomme, som er faldet med op til 20 pct. i pris, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.morgenpost.de/berlin/article895510/Preise_fuer_Wohnungen_in_Berlin_steigen.html