INVESTERING, ØKONOMI, BOLIGEJENDOMME, BOLIGKØB, BOLIGSALG, FERIEBOLIGER, LEJLIGHEDER

Boliginvestorer risikerer at komme i klemme

Flag 11-11-08 ~Et minuts læsning · 171 ord

Folk, der har købt en feriebolig eller en investeringsejendom i Tyskland, risikerer at komme i klemme rent økonomisk. Det mener Bjarne Boye Nielsen, der er direktør i analysefirmaet BBN Consult.

Ejendomsanalytikeren begrynder sin frygt med, at boligpriserne slet ikke er steget som i andre europæiske lande de senere år. Det skyldes igen, at det ikke er så let at sælge en bolig videre i Tyskland. Tyskerne foretrækker nemlig at bo til leje frem for at eje en bolig.

Dertil kommer, at mange danskere har lånt til den tyske bolig i friværdien i deres danske bolig. De risikerer nu, at bankerne opsiger deres lån. Det vil bankerne nemlig gøre, så snart de får mulighed for det, spår Bjarne Boye Nielsen.

Frans Barkler fra Berlinmægleren havde da også forventet, at flere danskere ville blive tvunget til at sælge deres tyske bolig på grund af finanskrisen. Men det er ikke sket ind til videre. Antallet af danskere, der vil sælge deres bolig i Tyskland, ligger på niveau med sidste år, fortæller han ifølge artiklen.

Skribentmail: