INVESTERING, ØKONOMI, BOLIGEJENDOMME, BOLIGKØB, ERHVERVSEJENDOMME

Slut med at tjene hurtige penge på prisstigninger

Flag 26-06-07 ~Et minuts læsning · 205 ord

Den tid er nu forbi, hvor man kan tjene hurtige penge på at købe en lejlighed eller en erhvervsejendom til en fjerdedel af normal pris i Berlin, vurderer flere aktører, som beskæftiger sig med investering i berlinske ejendomme.

Det er umuligt at forestille sig, at de senere års kraftige prisstigninger på boliger i Berlin kan fortsætte. Desuden er renten nu høj, og presser også prisen. Derfor vil vi nu opleve mindre afkast på bygningerne, og at afkastet i højere grad skal komme fra stigninger på huslejerne, fortæller John Lindgaard, der er administrerende direktør i Nybolig Erhverv København.

Derfor bliver afkastet før finansieringsomkostninger og værdistigninger nu væsentlig lavere end de syv-otte pct., som man tidligere kunne komme op på.

Samtidig afhænger afkastet meget af, hvor i Berlin man køber ejendom eller bolig. Ni pct. af boligerne i den tyske hovedstad - ca. 156.000 - står tomme ifølge det tyske handelskammer, og det gør udlejning i tusindvis af boligkomplekser til en praktisk umulighed.

John Lindgaard mener dog stadig, at Berlin er et godt sted at investere i ejendomme. Dels fordi priserne fortsat er meget lave i byen i sammenligning med resten af Europa. Dels på grund af den gode økonomiske udvikling i Tyskland, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: