KULTUR, FRITID, JURA, REGLER, BOLIGLEJE, FERIEBOLIGER, VILLAER

Bordet kan fange, når du har klikket på book

Flag 16-05-15 ~2 minutters læsning · 317 ord

På danske websteder med udlejning af ferieboliger sker der som regel kun det, når du har klikket på «Book»-knappen, at systemet går i gang med at finde ud af, om den ønskede bolig er tilgængelig. Men på udenlandske websider kan et klik på «Book» betyde lige præcis det, der står: Nemlig, at du nu har indgået en aftale om at booke den pågældende feriebolig.

Det sidste oplevede Lars Gustavsen fra København, da han forleden ville leje en feriebolig i Toscana fra det tyske websted Casamundo.com. Da han havde fundet en god villa, klikkede han på den knap, som hele denne artikel handler om.

Kort efter modtog han en ordrebekræftelse pr. mail, fordi han forinden havde indtastet sine personlige oplysninger. Han havde dog ikke indtastet sine betalingsoplysninger, men det hjalp ikke. Da Lars Gustavsen et kvarter senere skrev tilbage og fortalte, at han havde fortrudt, lød svaret, at det var umuligt. Eneste udvej var at annullere ordren - mod et gebyr på 15 pct., som i dette tilfælde svarede til DKK 6000.

Københavneren er ikke indstillet på at betale gebyret. Til gengæld har det tyske firma formentlig ret til at gøre, som det har gjort. Man kan nemlig godt være bundet til en købsaftale, selv om man ikke har opgivet sine kreditkortoplysninger, fortæller Lars Arent, der er leder af Forbruger Europa. Den praksis er ikke unormal i andre lande. Og i Tyskland er det ligefrem helt normalt, at man binder sig til et køb uden at indtaste info om sit kreditkort. Her får man i stedet en opkrævning med posten.

Og den normale fortrydelsesret kan heller ikke bruges til noget. Den gælder nemlig ikke ved reservation af overnatning og feriebolig.

Det bedste råd ved leje af feriebolig på udenlandske websider er derfor, at du ikke indtaster dit navn, din adresse og din mailadresse, før du er sikker på, at du vil indgå en handel, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: