SKOLE, BØRN, ØKONOMI, TILSKUD

DKK 1100 om måneden for at passe sine små børn

Flag 13-05-15 ~Et minuts læsning · 172 ord

I Tyskland har forældre til børn på 1 og 2 år ret til at modtage EUR 150 (DKK 1100) om måneden fra staten, hvis de vælger at gå hjemme og passe deres børn. Tilskuddet er ment som en kompensation til forældre, som ikke udnytter muligheden for at sende børnene i vuggestue. I øjeblikket har 400.000 tyske familier sagt ja tak til ydelsen.

Støtten til at passe sine børn i hjemmet er gennemført på grund af et stærkt ønske fra det borgerlige bayriske parti CSU, som er en del af regeringen i forbundsdagen. De to andre partier i regeringen - det borgerlige CDU og Socialdemokraterne - er modstandere af ordningen, som har fået tilnavnet «komfurpenge».

Kritikerne mener, at støtten til gør-det-selv børnepasningen bidrager til at fastholde gamle kønsrollemønstre med kvinden som hjemmegående. Samtidig har ordningen fået det socialdemokratiske bystyre i Hamborg til at klage til forbundsdomstolen i Karlsruhe. Bystyret mener, at tilskuddet modarbejder bestræbelserne i Hamborg for at få ressourcesvage familier til at sende deres børn i offentlige institutioner, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: