VIRKSOMHED, ØKONOMI, VIRKSOMHEDSETABLERING

Danske virksomheder ligger i den forkerte ende

Flag 21-03-14 ~Et minuts læsning · 171 ord

Danske virksomheder har en stærk placering i Nordtyskland, men det er ikke her, den tyske økonomi vokser mest. Den tyske vækst finder først og fremmest sted i den anden ende - i delstaterne Baden-Württemberg og Bayern. De to stater har vækstrater på kinesisk niveau, og de tegner sig alene for 13 af hele Tysklands produktion, fortæller Reiner Perau, der er administrerende direktør for Dansk-Tysk Handelskammer.

Den økonomiske fremgang i Sydtyskland sker især i såkaldte erhvervsklynger, som findes omkring Stuttgart, Karlsruhe og Freiburg i Baden-Württemberg og omkring München, Nürnberg og Erlangen i Bayern. Blandt andet findes det tyske svar på Medical Valley netop i Erlangen.

Der sker også meget rent erhvervsmæssigt i disse år lidt længere mod nord i Tyskland. I Ruhr-området bliver de gamle industriforetagender afløst af virksomheder med speciale inden for energi, vedvarende energi, forskning og logistik. Og i den sydlige del af det gamle DDR begynder der at dukke erhvervsklynger op omkring Chemnitz og Leipzig i Sachsen og i Halle, som ligger i delstaten Sachsen-Anhalt, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: