FORBRUG, SKATTER, AFGIFTER, NETHANDEL

Der skal betales afgift af udbragte varer fra Tyskland

Flag 15-08-14 ~Et minuts læsning · 186 ord

Du skal ikke betale danske afgifter, hvis du køber varer på nettet i et andet EU-land og får sendt varerne pr. post. Det samme gælder selvfølgelig, hvis du selv kører over grænsen til Tyskland og køber varer med hjem.

Men du skal rent faktisk betale afgift til det danske skattevæsen, hvis du f.eks. køber varer på nettet får dem leveret direkte fra f.eks. Tyskland, sådan som flere og flere netbutikker tilbyder. Og det er dit eget ansvar at orientere Skat om dit indkøb, så afgiften kan blive beregnet. Det følger af en afgørelse, som Skatterådet traf 11-10-13.

Den såkaldte anmeldelsespligt er ikke nogen hemmelighed. Den står i netbutikkernes handelsbetingelser - men ofte så langt nede, at ingen opdager det.

Det fremgår dog også af afgørelsen, at der kun vanker afgift til Danmark, hvis netbutikken og udbringningsfirmaet er uafhængige af hinanden, oplyser Politiken.

Mads Rørvig (V), formand for Folketingets Skatteudvalg, frygter, at afgørelsen fra Skatterådet bringer danske forbrugere ud i ulovligheder, uden at de er klar over det. Derfor vil han ifølge artiklen have Skat til at undersøge fænomenet med udbringning af varer fra Tyskland til Danmark.

Skribentmail:

Mere info: http://www.bt.dk/danmark/slut-med-at-koere-til-graensen-ny-type-graensehandel-snyder-statskassen-for-formue