FORBRUG, KØB, SALG, FØDEVARER, GRÆNSEHANDEL

Flere vil køre over grænsen efter slik

Flag 09-11-09 ~Et minuts læsning · 176 ord

Flere danskere vil tage turen over Øresund og den dansk-tyske grænse for at gå på indkøb, når Danmark fra 1-1-2010 lægger yderligere afstand til de øvrige lande med hensyn til afgifter på sodavand, slik og chokolade.

Det spår Ole Linnet Juel, der er branchedirektør for fødevarer under Dansk Industri. Han mener, at de vedtagede afgiftsforhøjelser vil få grænsehandelen til at stige kraftigt, fordi prisforskellen på sodavand og slik vil blive endnu større mellem Danmark på den ene side og Tyskland/Sverige på den anden.

Efter nytår vil afgiften på sodavand i Danmark være DKK 1,14 pr. liter, og dermed udbygger Danmark «føringen» på området i forhold til det øvrige EU. Kun fem andre EU-lande har den pågældende afgift, og den næsthøjeste findes i Holland, hvor den lyder på 41 øre pr. liter. Hverken Tyskland eller Sverige har nogen afgift på sodavand.

Den nye afgift på chokolade vil få en plade med 100 gram Ritter Sport til at stige med 44 øre. Ingen andre lande i EU har indført afgifter på slik og chokolade, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: