FORBRUG, ØKONOMI, IT, LEGETØJ, MOMS, NETHANDEL, TØJ

Flest penge at spare på legetøj

Flag 13-12-07 ~2 minutters læsning · 234 ord

Det er klart billigere at købe sine julegaver i Flensburg eller på nettet frem for i Esbjerg. Det viser en prissammenligning, som dagbladet JydskeVestkysten har lavet. Bladet har udvalgt 14 typiske julegave-ting, og de seks viser sig at være billigst på nettet, endnu seks fås billigst i Flensburg, mens kun to af varerne er billigst i det vestjyske - nemlig en Zwilling kokkekniv og juleundertøj hos Hennes & Mauritz.

Resten er man altså bedst tjent med at købe andetsteds, og her viser det sig, at Flensburg er klart billigst med legetøjet, mens det lønner sig bedst at købe elektronik-ting på nettet. Den største besparelse på legetøj - nemlig en god hundredkroneseddel eller cirka 40 pct. - kan hentes hjem ved at købe Bratz the Movie syd for grænsen.

På elektronikken venter der den største gevinst ved at købe sin Canon ixus 950 digitalkamera på nettet. Her er prisen DKK 1867,20, mens det samme apparat koster DKK 3299,00 i Esbjerg.

De lavere priser i Flensburg end i Esbjerg skyldes ikke blot den lavere tyske moms. Med til historien hører også, at de store tyske butikskæder kan købe billigere ind end de danske, siger lektor Susanne Bygvrå fra Institut for Grænseregionsforskning.

Inden regnestykket er helt fuldført, skal man dog huske at medregne benzinprisen i indkøbsturen. Husk også på, at det er besværligt at bytte og returnere varer, der er købt i Tyskland, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: