FORBRUG, ØKONOMI, FØDEVARER

Penge at spare ved indkøbstur for 1,5 mio. danskere

Flag 13-09-12 ~2 minutters læsning · 253 ord

Der er penge at spare for rundt regnet 1,5 mio. danskere ved at køre til Tyskland for at købe ind. Selv når der tages højde for udgiften til benzin og slitage på bilen.

Man kan typisk spare DKK 845 på en indkøbstur til den tyske side af grænsen, fremgik det af aftenens afsnit af Penge, som havde fulgt Cathrine Pedersen fra Aalborg på en indkøbstur til Flensborg.

På baggrund af Cathrine Pedersens tur havde medarbejderne bag udsendelsen beregnet, at det trods udgifter til benzin og slitage på bil stadig er en god forretning for alle danskere med bopæl i den sydlige del af Jylland, vestlige del af Fyn og den sydlige del af Lolland-Falster at tage turen til vort sydlige naboland.

Resultatet af beregningen blev vist på et kort, hvor grænsen for den gode handel gik mellem Ringkøbing og Århus i Jylland og omkring Odense på Fyn.

Cathrine Pedersen betalte DKK 1370 for et indkøb, som ville koste DKK 2215 - eller DKK 845 - mere i Danmark. Alligevel var indkøbet ikke stort nok til, at besparelsen kunne dække omkostningerne ved at køre helt fra Nordjylland.

Hvis du derimod tager på storindkøb til Tyskland og kan spare DKK 2000, så er det en god forretning at gøre turen, uanset hvor i Danmark du bor. Dog med undtagelse af Bornholm og området omkring Skagen. Og hvis du kører i en større bil en Cathrine Pedersen lille personbil, skal der større indkøb og besparelser til for at dække omkostningen ved kørslen, fremgik det.

Lille personbil.

Skribentmail:

Mere info: http://www.dr.dk/DR1/penge/2012/08/21165347.htm