FORBRUG, ØKONOMI, FØDEVARER

Øllen koster stadig under det halve syd for grænsen

Flag 28-09-15 ~Et minuts læsning · 191 ord

Selv om de danske afgifter er sat ned, tager Min Købmand på Grundtvigs Allé i Sønderborg stadig DKK 330 for en kasse øl og en bakke dåseøl uden pant. Det er i alt 54 styk. Men hos Fleggaard syd for grænsen kan du få 144 dåseøl, halvdelen Royal Export og halvdelen Tuborg pilsnere, for de samme penge. Det er mere end dobbelt så mange.

Af samme grund kan der gå dage og endda uger imellem, at André Pickardt, ejeren af Min Købmand, sælger en kasse pilsnere. Og da er det som oftest et firma, som skal bruge et par kasser med kort varsel.

Sønderborg-købmanden giver ikke meget for, at de danske politikere har sænket afgifterne for et par år siden. Det kappede toppen af grænsehandelen, men kun for en stund. Nu er virkeligheden akkurat som før sænkningen, siger han.

Der er fortsat høj moms og statsafgifter i Danmark, mens der ingen afgifter er i Tyskland. Det giver en helt urimelig konkurrence, som præger hverdagen for alle små handlende på den danske side af grænsen. Og politikerne er alt for langsomme til at gøre noget ved problemet for alvor, mener André Pickardt.

Skribentmail:

Mere info: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/soenderjysk-koebmand-her-koeber-de-aldrig-oel/5606156