FORBRUG, KØB, SALG, BÅDE, GRÆNSEHANDEL

Moms-fidus var over grænsen

Flag 22-06-10 ~Et minuts læsning · 200 ord

Du slipper ikke med tysk moms, selv om du kikker på en båd i en forretning i Århus, bliver enig med forretningen om handelen, og herefter kører over den dansk-tyske grænse til Fleggaard for at betale det aftalte og få båden udleveret, som forretningen i mellemtiden har fragtet til Tyskland.

Konstruktionen er «over grænsen» for, hvad der kan tillades, når formålet er at skifte den dyre danske moms ud med den billige tyske. Det er i hvert fald konklusionen i en dom, som Højesteret netop har afsagt.

Vestre Landsret var ellers kommet frem til, at båden godt kunne slippe med tysk moms, men en enig Højesteret vurderer, at handelen reelt foregik mellem kunden og forretningen i Århus.

Fleggaard er kun et «uselvstændigt» mellemled, lige som båden er på dansk jord, når transporten til kunden begynder. Derfor er der heller ikke basis for at bruge de tyske moms-satser, lyder det i dommen.

Dommen rammer forretningen Jet-Trade, Århus, som har solgt både jetski, bådtrailere og jetbåde efter den beskrevne model.

Forretningens indehaver, Steen Pedersen, Egå, er chokeret over dommen. Han spår, at dommen blandt andet vil ramme forhandlere af campingvogne, som tilbudt kunderne at hente varen i Tyskland, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://epn.dk/samfund/article2104848.ece