FORBRUG, SKATTER, AFGIFTER, FØDEVARER, MOMS

Nethandel i grænsebutikker er OK

Flag 27-11-15 ~2 minutters læsning · 228 ord

Det er fuldt lovligt at købe varer i en grænsebutik med lav tysk moms og få fragtet varerne til Danmark. Eneste begrænsning ved denne såkaldte e-grænsehandel er, at du selv skal sørge for fragten og betale eventuelle punktafgifter på varerne til den danske stat. Sådan lyder det i et bindende svar fra Skatterådet dateret 19-10-15.

Fortolkningen af reglerne passer som fod i hose til e-butikken Netpris.dk, der har slået sig ned i Flensborg-forstaden Handewitt. Herfra sælger butikken varer til danskere med tysk moms, og den har netop ikke noget med fragtsiden at gøre. I stedet nævner butikkens hjemmeside en række fragtfirmaer, som kan bringe de købte varer hjem til køberen. Dette er helt i orden, mener Skatterådet.

Butikken fortæller dog ikke særlig tydeligt på sit websted, at kunderne selv - efter købet - skal betale eventuelle danske punktafgifter på varerne. Men det vil der snart blive rådet bod på, fortæller Lars Munch Johansen, der er medejer af butikken. Varerne, som der skal betale afgfit af til den danske stat, er øl, vin, spiritus, chokolade, lakrids, bolsjer, kaffe, mandler, nødder, tobaksvarer, kul, energikoks, el-pærer, pesticider og lukkede nikkel-cadmium batterier. Plus en lang række andre varer.

Det her kan blive en bombe under de danske dagligvarebutikker, som ikke har nogen mulighed for at sælge med den lave tyske moms, siger Marie Louise Thorsensson, chefkonsulent i organisationen Dansk Erhverv, ifølge artiklen.

Skribentmail: