FORBRUG, KØB, SALG, GRÆNSEHANDEL

Ordførere: Nye afgifter fra S og SF vil fremme grænsehandelen

Flag 02-09-09 ~2 minutters læsning · 239 ord

Endnu flere danskere vil tage på indkøbstur til de dansk-tyske grænsekiosker og i Malmö, hvis Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti kan skaffe et flertal for deres nye skatteplan. Det mener skatteordførerne fra Venstre og de konservative i Folketinget.

Ifølge udspillet vil de to partier til venstre for midten skaffe DKK 3,9 mia. ekstra i statskassen ved at sætte afgifterne op på cigaretter, slik, chokolade, sukker og fedt. Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, tilføjer, at man har valgt at sætte afgiften op på de varer, som i mindst muligt omfang får danskerne til at købe ind i udlandet. Bl.a. derfor foreslår de to partier ikke, at afgiften på alkohol skal sættes op, forklarer hun.

Men den røde afgiftspakke vil alligevel få danskerne til at handle mere i udlandet, mener regeringspartierne, som selv netop har været med til at give de samme afgifter en tand til i forbindelse med forårets skattereform. Her blev afgifterne sat helt op til det maksimalt mulige, lyder erkendelsen.

Hvis vi havde sat afgiften på de billigste cigaretter op med bare fem kroner ekstra pakken, ville saten miste DKK 140 mio. på grund af den øgede grænsehandel, fortæller Venstres skatteordfører, Thorsten Schack Pedersen.

S og SF ved sandsynligvis godt, at der ikke kommer DKK 3,9 mia. ind på at sætte afgifterne op, sådan som de foreslår. Men de vil gerne have deres skatteplan til at se pæn ud, lyder kommentaren fra Miike Legarth, skatteordfører hos de konservative, ifølge artiklen.

Skribentmail: