FORBRUG, ØKONOMI

Send tre breve og betal for ét

Flag 18-11-15 ~2 minutters læsning · 230 ord

I øjeblikket kan du spare en hel del ved at sende dine breve fra Tyskland, men fra nytår kommer besparelsen helt op over 23. Forklaringen er, at det koster DKK 5,86 at sende et brev fra naboerne i syd til Danmark.

I Danmark løber almindelig brevporto op i DKK 10,00, og den bliver næsten fordoblet til DKK 19,00 fra nytår.

Danskerne har allerede opdaget, at der er penge at spare ved at sende sin post fra Tyskland. De tager ganske enkelt brevene med, når de køber ind i syd for grænsen. Det er nemlig posthusene i Flensborg, som ligger tæt på grænsebutikkerne, der oplever et større rykind af danskere.

Der er klart kommet flere danskere blandt vores kunder. De fortæller selv, at de kommer på grund af den lave porto, beretter Jessica Folkers, der er postmedarbejder hos Citti Park i Flensborg.

Brevet bliver naturligvis «udenrigs» i stedet for «indenrigs», når du poster dit brev til kusine Hanne fra det nordlige Tyskland. Alligevel vil de fleste af brevene havne i den danske postkasse dagen efter. Nogle af brevene fra Tyskland skal dog bruge to dage på at komme til en modtager i Danmark.

At den danske porto snart ganges med næsten 2, skyldes ifølge Post Danmark, danskerne sender markant færre breve end tidligere. Antallet af dag-til-dag-omdelte breve er således faldet med 82 pct. i forhold til 1999, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/frimaerker-er-det-nye-hit-i-graensehandlen