FORBRUG, KØB, SALG, FØDEVARER, ØKOLOGI

Det står skidt til med økologiske varer

Flag 16-08-09 ~2 minutters læsning · 258 ord

Selv om danskerne hvert år køber mere og mere på den tyske side af grænsen, har udbuddet af varer i grænsebutikkerne stort set ikke ændret sig de seneste 25 år. Fokus ligger fortsat på langtidsholdbare varer og store portionsstørrelser. Samtidig er økologiske varer fortsat en by i Rusland og ikke i Nordtyskland, selv om danskerne er nogle af de forbrugere i hele Europa, der køber flest økologiske varer. Det viser en inspektion, som Børsen har lavet.

Den situation kommer dog ikke bag på Janne Schurmann Tolstrup, der er forskningsleder på Statens Institut for Folkesundhed. Hun peger på, at danskere med hang til økologi for det meste er at finde i København eller Århus, mens resten af danskerne klarer sig uden.

Flemming Birch, der er chefkonsulent i Retail Institute Scandinavia, tror ikke på, at økologi står øverst på dosmer-sedlen hos den gruppe af danskere, som køber ind i de tyske grænsebutikker. Derfor har han svært ved at se økologiske varer i danskernes grænsehandel. Måske lige med undtagelse af økologisk oksekød, men så skal det være i store otioner på f.eks. fem kilo, siger han.

Carsten Christiansen, direktør for detailsektionen hos Fleggard-koncernen, kan dog afsløre, at der arbejdes med planer om at indføre økologi i koncernens grænsebutikker. Det bliver i så fald produkter, der kan holde sig længe, og som sælges i store portioner. Et par eksempler kunne være økologisk havregryn og mel, fortæller direktøren.

I år 2006 løb danskernes grænsehandel op i DKK 12,2 mia., hvor den seks år forinden lå på DKK 9,2 mia., fremgår det af artiklen.

Skribentmail: