FORBRUG, ØKONOMI, BILER, FØDEVARER

Sparer DKK 8266 om måneden på at bo syd for grænsen

Flag 03-11-10 ~2 minutters læsning · 288 ord

Den 29-årige journalist Martin K. Nielsen skærer hver måned DKK 8266 af sine udgifter, fordi har valgt at flytte fra Århus til Flensburg. Flytningen blev mulig, da han for et år siden blev ansat i Sydbank i Åbenrå. Her arbejder han stadig, men nu går vejen til og fra arbejde hen over den dansk-tyske grænse i en Peugeot 206 Cabriolet 1,6.

Martin K. Nielsen sparer allerede DKK 2000 om måneden på bilkontoen. Peugeot’en koster nemlig kun DKK 64.000 i Tyskland, hvor prisen i Danmark løber op i DKK 170.000.

Den anden store månedlige besparelse kommer hjem på den 64 kvm lejlighed, som journalisten bor i tæt på centrum i Flensburg. Her lyder huslejen på DKK 3842 om måneden, hvor han måtte af med DKK 8000 i månedlig husleje i Århus.

Desuden sparer Martin K. Nielsen DKK 1000 om måneden på indkøb af dagligvarer, fordi priserne på almindelige husholdningsvarer typisk er 25 pct. lavere i Tyskland end i Danmark.

Endelig skal journalisten kun betale cirka en tredjedel af den danske bilforsikring og den grønne afgift, når han bor i Flensburg.

Den største post på husholdningsbugettet - skatten - går dog cirka lige op. Martin K. Nielsen arbejder i Danmark, og så kan han ikke slippe ud af kløerne på skattefar. Heller ikke selv om han bor i et andet land. Dog er der det praktiske problem, at Martin K. Nielsen ikke hører hjemme i nogen dansk kommune. Men i stedet fastsættes hans danske kommuneskat til at være et gennemsnit af skatteprocenterne i de danske kommuner.

Alt i alt løb Martin K. Nielsens månedlige udgifter inkl. skat op på DKK 30.472, da han boede i Århus. I Flensburg er de blevet barberet ned til DKK 22.206, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: