BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGSALG

Boligpriserne er steget 15 pct. i dansker-kvartererne

Flag 03-09-07 ~2 minutters læsning · 236 ord

I løbet af det seneste år til halvandet er boligpriserne steget med i gennemsnit 15 pct. i de dele af Berlin, som danskerne især køber ferie-lejligheder i. Det drejer sig først og fremmest om kvarterer som Prenzlauer Berg, Mitte, Friedrichshain og Kreuzberg.

Det fortæller mægler Trine Borre, der selv sælger boliger i den tyske hovedstad via sit firma Berlinmægleren.

Stigningerne betyder også, at ti års stilstand i de berlinske boligpriser nu er slut. Det gælder både i «dansker»-kvartererne og i den tyske hovedstad som helhed, hvor boligpriserne i gennemsnit voksede med 8,6 pct. i 2006, viser de officielle opgørelser.

Danskernes store interesse for at købe feriebolig i Berlin er i øvrigt medvirkende til at presse boligpriserne op i byen. Hver fjerde bolig, der bliver solgt i Berlin, får en skandinav som ejer. Og blandt skandinaverne er det danskerne, som køber flest lejligheder i Berlin, oplyser Jürgen Michael Schick, der er talsmand for den tyske ejendomsmæglersammenslutning Immobilenverband Deutschland IVD, i den berlinske avis Tagesspiegel.

De danske boligkøbere i Berlin falder i to grupper. Den ene gruppe er danskere, som selv benytter boligen i deres ferier. Den anden gruppe er folk, som ikke selv har planer om at bruge boligen. De ser i stedet boligen som en investering og lejer den ud, mens værdien af den gerne skulle stige. De fleste af investorerne forventer, at prisen vil blive fordoblet inden for 10-15 år, fortæller Trine Borre i artiklen.

Skribentmail: