FORBRUG, SKATTER, AFGIFTER, BILER, FØDEVARER

Billigere benzin, tog og måske også fødevarer resten af sommeren

Flag 26-05-22 ~2 minutters læsning · 274 ord

Resten af sommeren kan danskerne se frem til, at både benzin, togrejser og fødevarer bliver billigere i Tyskland. Hvor alle priser i Danmark får lov at fortsætte kursen mod himlen, godt støttet af verdens højeste afgifter, har de tyske myndigheder valgt at gå den modsatte vej. De sætter priserne og afgifterne ned, så befolkningen ikke bliver helt så hårdt ramt af den galopperende inflation for tiden.

Den 01-06-2022 og tre måneder frem har de tyske myndigheder således besluttet at sætte afgiften på benzin ned med 30 cent per liter. Det giver en prisnedsættelse inkl. tysk moms på DKK 2,65. Dermed bliver det pludseligt cirka DKK 3,00 billigere at tanke benzin syd for grænsen end i Danmark, hvor benzinpriserne i forvejen var højere end i Tyskland, fremgår det af artiklen i Ekstra Bladet.

Samtidig kan JydskeVestkysten fortælle, se linket nedenfor, at alle her i sommer får mulighed for at rejse Tyskland tyndt med tog for DKK 68 om måneden.

Endelig er der udsigt til, at det snart bliver et nøk billigere at købe fødevarer i Tyskland. I forvejen ligger den tyske fødevaremoms på 7 pct., hvor den danske stat i årtier har opkrævet 25 pct. i moms af alt fra medisterpølse til smøreost. hertillands. Men nu er stærke kræfter i gang med at trykke den tyske madmoms ned fra 13 til 15 af det danske niveau.

Fødevaremomsen bør sættes ned til 5 pct. året ud, mener i hvert fald Bernd Althusmann, der er erhvervsminister for partiet CDU i Nedersaksen. Han synes ifølge artiklen, at det er en hurtig og ubureaukratisk måde at hjælpe befolkningen på under den aktuelle inflationsbølge.

Link til artiklen i JydskeVestkysten: https://jv.dk/artikel/s%C3%A5-kan-gr%C3%A6nsehandlen-eksplodere-tyskland-dr%C3%B8fter-nu-nedsat-moms-p%C3%A5-dagligvarer

Skribentmail:

Mere info: https://ekstrabladet.dk/nationen/1849/sommerrabat-spar-tre-kr.-pr.-liter/9266216