REJSE, TRANSPORT, ØKONOMI, BILER, BÅDE, FLY, SERVICE

Fly fra Hamborg eller Berlin

Flag 12-04-09 ~2 minutters læsning · 265 ord

Det er nogle rigtig gode flyselskaber, Bo henviser til.

Selv googler jeg Hamburg Airport. Her kommer alle de nævnte fly - og charterselskaber i et overblik samt mange flere.

Hamborg Lufthavns hjemmeside har en dansk version - vælg Dannebrog øverst til højre - men det er korrekt, som en bruger oplyste herinde, at de enkelte selskaber, som man kan klikke sig frem til, har tyske, i nogle tilfælde som service tillige engelsksprogede hjemmesider.

Sådan er det bare. Det er jo udlandet.

Dog synes jeg, at Berlin er lige lovlig langt fra Danmark. Her kan transportomkostningerne nemt overstige besparelsen ved flybilletterne.

Hamborg derimod er hurtig og nem at nå. Med egen bil eller med tog. Vedr. sidste, spares der dyre parkeringsafgifter og kørselsstress.

Online-booking med kreditkort er uproblematisk og sikker. Visa eller Mastercard. De fleste tyske flyselskaber opkræver ikke gebyrer. Men undersøg det!

Fremover vil Ryanair også beflyve strækningen. Både fra Danmark og Tyskland. Pas på! Deres kreditkortbegyrer er meget høje. Alt koster. Bagage, toiletbesøg, check-in osv. Og de er umulige at komme i kontakt med.

Hvad de taber på gyngerne, vinder de på karussellerne.

Jeg vil helt klart anbefale at flyve fra Hamborg og lade bilen blive hjemme. Alternativt parkere den gratis ved Padborg Station. Sikre fly, afgang til tiden, god service inkl. mad og drikke.

Det forudsætter selvfølgelig, at man kan forstå tysk. Dog kan næsten alle medarbejdere forstå og tale engelsk, hvis man ringer til dem.

Der er alså absolut ingen risiko ved at flyve fra Tyskland, somn en anden bruger var inde på. Tværtimod og der er rigtig mange penge at spare.

Skribentmail: