FORBRUG, KØB, SALG, BILER

Få tilsendt kopier af papirer før køb af brugt bil

Flag 18-08-14 ~2 minutters læsning · 258 ord

Inden du eventuelt beslutter dig for at kaste et halvstort beløb efter en tur til Tyskland for at købe en brugt bil, skal du sørge for at få tilsendt en kopi af bilens servicebog og dens registreringsattester. Sådan lyder læren hos skribenten efter en bil-shoppetur til Frankfurt.

Målet var at købe en stålgrå BMW sportsvogn Z4 med seks cylindre og sort læderindtræk. Den var udbudt på bilportalen Mobile.de til DKK 230.000 - inkl. forhåndsvurdering af de danske afgifter fra AutoMentor og Quick Import - for et eksemplar, der havde kørt 70.000 km. Det lignede et rigtig godt køb, fordi prisen på en tilsvarende bil oftest vil ligge på mindst DKK 275.000 i Danmark.

Men det var det ikke.

Da skribenten nåede frem til en dyb parkeringskælder i en forstad til Frankfurt for at besigtige bilen, viste den sig at have flere mangler. For det første havde den en skade i venstre side, og så havde den kørt i Italien - endda i Roms trafikhelvede. Det med Italien var ikke så godt, for italienere er kendt for ikke at være så pertentlige med servicen på deres biler, som tyskerne f.eks. er.

Desuden viste annoncens vending «Raucher-paket» at dække over en bil med så kraftig tobaksrøg, at det ville kræve en dyr rensning at komme af med lugten.

Så skribenten tog fra Frankfurt - og det han ellers selv betragter som verdens bedste bil-land - med uforrettet sag. Samtidig var han ifølge artiklen blevet overbevist om, at annoncer med brugtbiler handler mindst lige så meget om, hvad der IKKE står.

Skribentmail: