FORBRUG, ØKONOMI, FØDEVARER, GRÆNSEHANDEL

Cider til 1/3 pris på den anden side af grænsen

Flag 03-07-10 ~2 minutters læsning · 234 ord

Butikkerne på den tyske side af grænsen har udsigt til en ny slagvare, når de nye og højere afgifter fra regeringens forårspakke træder i kraft 1-8-10.

En kasse med 24 Somersby cider koster i dag ca. DKK 99 i grænsebutikkerne, og det er i forvejen rundt regnet halv pris i forhold til de danske butikker.

Men når de nye afgifter er trådt i kraft, kan prisen i de danske butikker komme op i nærheden af DKK 300. Besparelsen kommer altså til at lyde på noget, der ligner 23, hvis du køber din cider i Tyskland efter d. 1-8-2010.

Forårspakken betyder, at afgiften på en liter cider stiger med DKK 8,60. Det svarer til DKK 3,00 pr. dåse.

Ciderfirmaet Cult har tidligere protesteret kraftigt imod forhøjelsen af afgifterne og slået på, at den vil flytte hele det danske salg til Tyskland. Hertil har Skatteministeriet sagt, at de nye afgifter «kun» vil få cider-salget i Danmark til at falde med ca. 40 pct.

De to andre store danske producenter af cider forudser, at de højere danske afgifter vil få salget af cider til at stige syd for den dansk-tyske grænse. Koncernchef Henrik Brandt fra Royal Unibrew, der laver cideren Tempt, mener, at salget ved grænsen vil stige. Marketingdirektør Kirsten Ægidius fra Carlsberg Danmark, som producerer Somersby, udtrykker det således, at en stor del af salget af cider vil flytte syd for grænsen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://epn.dk/brancher/detail/article2114325.ece?ref=lokalavisen