INVESTERING, ØKONOMI, ERHVERVSEJENDOMME

Stigende tillid til investering i ejendomme

Flag 28-09-09 ~2 minutters læsning · 221 ord

Ejendomsmarkedet i Tyskland oplevede ikke det samme voldsomme opsving på ejendomsmarkedet som resten af verden for få år siden. Af samme grund har nedturen heller ikke været så voldsom på det tyske ejendomsmarked. Og nu stiger tilliden til at investere i erhvervsejendomme i Danmarks store naboland mod syd.

Det engelske erhvervsmæglerfirma King Sturge laver et indeks kaldet King Sturge Estate Index, der beskriver denne tillid. Ifølge King Sturge Estate Index er tilliden til det tyske marked steget støt i næsten et år. Senest er indekset steget fra 61,1 points i juni 2009 til 70,2 points i juli 2009. Det er blandt andet tiltroen til markedet for kontorejendomme, der trækker indekset op.

De danske ejendomsinvesteringsselskaber på det tyske marked har opnået meget forskellige resultater. I den ene ende af skalaen er halvdelen af Griffins ejendomsselskaber gået konkurs. I den anden ende klarer selskaber som Investea og EI Invest Berlin sig ifølge artiklen godt.

I midterfeltet ligger Victoria Properties, der har fået vendt et underskud på EUR 1,4 mio. til et overskud på EUR 0,3 mio.

Nærmere bunden finder vi Tower Group, som lige nu er under rekonstruktion. Tower Group kom ud af første havldel af regnskabsåret 20072008 med et underskud på DKK 104 mio., og det skal have tilført ny kapital inden den 26-11-2009, hvis det skal overleve, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: