VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER

Selskabsskat bliver 10 pctpt. lavere end i Danmark

Flag 04-11-09 ~2 minutters læsning · 225 ord

Den tyske selskabsskat skal halveres fra de nuværende 29,44 pct. til 15 pct. Det er målsætningen i det regeringsgrundlag, som de to nye koalitionspartnere i tysk politik, CDU/CSU og FDP, er gået sammen om.

Skattelettelsen betyder, at virksomheder i Tyskland kommer til at betale den næstlaveste selskabsskat blandt landene i den vestlige verdens økonomiske samarbejdsorganisation, OECD. Kun Eire (Irland) vil stadig ligge lavere med en selskabsskat på 12,5 pct.

I forhold til Danmark bliver der tale om en kraftig overhaling indenom. Her er selskabsskatten i øjeblikket 25 pct. I forhold til det danske niveau går Tykland altså fra at ligge næsten 5 pctpt. højere til at ligge 10 pctpt. lavere.

Det vil friste danske virksomheder til at etablere sig i Hamburg frem for i Danmark, mener Tine Roed, der er direktør i Dansk Industri (DI).

Hos den sønderjyske virksomhed Danfoss, der netop har besluttet at lukke ned på den anden side af grænsen i Flensborg, betyder den nye selskabsskat i Tyskland, at regnemaskinen kommer op af skuffen igen. Et så stort skattedyk kalder på nye beregninger, erkender Ole M. Daugbjerg, der er kommunikationsdirektør i Danfoss.

Søren Sønderholm, der er leder af skatteafdelingen i KPMG, mener også, at det tyske skridt er markant. Han mener ifølge artiklen, at den nye, lave tyske selskabsskat vil lægge et stort pres på ikke blot Danmark men også andre lande.

Skribentmail: